Раніше багато страв вироблялися за ГОСТом, тому гуляш в різних місцях був практично однаково смачним, оскільки готувався за єдиною рецептурою.
Існує безліч рецептів гуляшу, кожен хороший по-своєму. Але завжди, приступаючи до його приготування, згадується той самий смак зі їдальні, який дуже хочеться повторити, інформує Ukr.Media.
Так, це одна із тих страв нашого дитинства, яка гарантовано викликає ностальгію. Багато хто пам'ятає його ще по дитячому садочку з гречкою чи пюре.
Список інгредієнтів
Щоб приготувати гуляш із підливою за ГОСТом як у їдальні, вам знадобиться:
- яловичина — 500 г;
- морква — 1 шт. середнього розміру;
- борошно — 3 ст. ложки;
- цибуля ріпчаста — 1 середня головка;
- кип'ячена вода — 1 літр;
- лавровий лист — 1 шт.;
- перець — на свій смак;
- томатна паста — 2 ст. ложки;
- сіль — близько 1/2 чайної ложки.
Як приготувати
Крок № 1. Яловичину наріжте на шматочки, обсмажте на олії (в ідеалі — до скоринки), додайте цибулю півкільцями, злегка обсмажте разом ще хвилин сім.
Крок № 2. Складаємо в каструльку і додаємо води вдвічі більше за обсяг м'яса.
Крок № 3. Окремо в сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно і обсмажте до горіхового аромату.
Крок № 4. Додаємо томатну пасту та перемішуємо ще близько хвилини.
Крок № 5. Розбавте ще водою і розмішайте, щоб не було грудочок.
Крок № 6. Додайте до м'яса, посоліть, поперчіть та тушкуйте на повільному вогні близько 1,5 години. За цей час яловичина стане ніжною, а підлива потрібної консистенції.
Крок № 7. За десять хвилин до готовності кидаємо лавровий листок та перевіряємо на сіль/перець.
На гарнір можна взяти картопляне пюре, макарони, гречку або рис і рясно полити підливою.
Смачного!
Залиште відповідь