Осінні ласощі: десерт з гарбузом та ніжним молочним шаром

Осінь неможливо уявити без страв із гарбуза, тому хочемо поділитися рецептом чудового десерту.

У цьому десерті ніжний молочний пудинг ідеально поєднується з насиченим гарбузово-апельсиновим шаром. Простий у приготуванні та знайомий за своїми інгредієнтами, цей десерт допоможе легко та смачно урізноманітнити осінній раціон, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • молоко — 500 мл;
  • згущене молоко — 150 мл;
  • гарбуз — 500 гр;
  • апельсин — 1 шт;
  • екстракт ванілі — 0,5 ч.л;
  • кукурудзяний крохмаль — 60 гр;
  • цукор — за смаком;
  • агар-агар — 25 гр.

Молочний шар:

У сотейнику з товстим дном з'єднайте молоко, згущене молоко та екстракт ванілі. Додайте кукурудзяний крохмаль і добре перемішайте інгредієнти, щоб не залишилося грудочок. Нагрівайте молочну суміш на повільному вогні при постійному помішуванні до загусання. Перекладіть готовий пудинг у скляну форму, розрівняйте поверхню та залиште до повного остигання.

Гарбузовий шар:

Для приготування гарбузового шару відваріть гарбуз протягом 10 хвилин. Злийте воду, додайте до гарбуза сік одного апельсина і приготуйте гарбузове пюре за допомогою занурювального блендера.

За бажанням до гарбузового пюре можна додати цукор до смаку.

Додайте агар-агар і добре перемішайте всі інгредієнти.

Нагрівайте гарбузове пюре на середньому вогні протягом 5 хвилин при постійному помішуванні.

Складання десерту:

Викладіть гарбузовий шар зверху на молочний шар, розрівняйте поверхню та приберіть десерт у холодильник щонайменше на 5 годин до повного застигання.

За бажання десерт можна доповнити карамеллю та горіхами.

Джерело