Буває, що красиві на вигляд помідори мають абсолютно "пластиковий" смак.
Магазинні помідори часто розчаровують споживачів своїм трав'янистим і водянистим смаком, який не має нічого спільного з ароматом і солодкістю домашніх або дачних томатів, інформує Ukr.Media.
Однак є кілька простих і ефективних способів, як поліпшити смак магазинних овочів, зробивши їх соковитими й апетитними.
Не зберігайте помідори в холодильнику
Холодильник не найкраще місце для зберігання помідорів, оскільки низька температура вбиває їхній аромат і смак, а також прискорює псування.
Краще зберігайте томати в сухому темному місці за кімнатної температури — наприклад, у кошику або на дерев'яній дошці. Так вони дозріватимуть, не втрачаючи корисних властивостей.
Вибирайте помідори за кольором і запахом
Колір і запах — важливі показники смаку та якості плодів. Що яскравіший і насиченіший колір, то більше в томатах цукрів і каротиноїдів, які надають їм солодкість і аромат.
Що сильніший і приємніший запах, то більше в плодах ефірних олій і флавоноїдів, які посилюють смак і корисність.
Тому обирайте помідори червоного, рожевого, помаранчевого та жовтого кольорів із правильним характерним запахом.
Обробіть помідори гарячою водою
Цей спосіб допоможе поліпшити смак магазинних томатів, які були зібрані недозрілими й оброблені хімікатами для збільшення терміну зберігання.
Потрібно обдати плоди гарячою (вище 60°C) водою або парою всього кілька секунд, а потім охолодити їх також водою.
Це допоможе видалити з поверхні овочів віск, пестициди та інші речовини, які заважають дозріванню і погіршують смак. Також це активує ферменти, що сприяють дозріванню та виділенню смакових речовин у помідорах.
Присипте цукром, сіллю та спеціями
Такий спосіб додасть купленим овочам солодкість, солонуватість і пікантність. Для цього наріжте помідори часточками, перекладіть їх у контейнер і присипте цукром, сіллю і будь-якими спеціями за смаком — наприклад, базиліком, орегано, часником, перцем.
Потім закрийте контейнер кришкою, струсіть його, щоб змішати всі інгредієнти, і поставте в холодильник на кілька годин або на ніч. Так помідори просочаться соком, що утворюється від цукру та солі, і набудуть нового смаку та аромату.
Залиште відповідь