Сезон гарбуза в самому розпалі, а це значить, настав час готувати смачні та оригінальні страви!
Побалуйте рідних та близьких оригінальним десертом із гарбуза, приготувати який досить просто. Поєднання найпростіших інгредієнтів дозволить отримати десерт як із дорогого ресторану, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
- гарбуз — 450 гр;
- цукор — 200 гр;
- молоко згущене — 1 банка;
- молоко — 200 мл;
- желатин — 30 г;
- вода — 80 мл.
Приготування:
Нарізаний на шматочки гарбуз відваріть протягом 10 хвилин.
Поки готується гарбуз, у сотейнику з товстим дном при постійному помішуванні нагрівайте цукор до одержання карамелі. Готову карамель перелийте у скляну форму.
Подрібніть гарбуз зі згущеним молоком за допомогою занурювального блендера до отримання однорідної маси.
Додайте до інгредієнтів 500 мл молока та ще раз ретельно перемішайте. У холодній воді замочіть желатин. Після набухання желатину нагрійте його в мікрохвильовій печі або водяній бані і додайте до основних інгредієнтів. Готову масу перелийте у форму з карамеллю, що вже застигла, і залиште в холодильнику до повного застигання мінімум на 5 годин.
Дістаньте десерт із форми та наріжте на порційні шматочки. Гарбузовий десерт можна посипати подрібненими горіхами та додатково полити шоколадним або карамельним сиропом.
Залиште відповідь