Простий та смачний обід чи вечеря для всієї родини.
Осінь неможливо уявити без страв із гарбуза: це може бути випічка, і, звичайно, супи. На особливу увагу заслуговує ароматний гарбузовий суп, який наситить і зігріє навіть у найхолодніший осінній день. Суп виходить дуже ніжний та оксамитовий, він має приємний аромат та відмінний смак. Цей суп сподобається навіть тим, хто раніше був байдужим до гарбуза, інформує Ukr.Media.
Необхідні інгредієнти:
- гарбуз — 400 г;
- цибуля — 1 шт;
- морква — 1 шт;
- рослинна олія — 2 ст.л;
- корінь петрушки (або селери) — 1 шт;
- картопля — 1 шт;
- вершки — 200 мл;
- сіль, чорний мелений перець — за смаком;
- зелень петрушки;
- вершкове масло — 5 г.
Сухарики:
- хліб — 200 г;
- сухий мелений часник — 2 ч.л;
- рослинна олія — 1-2 ст.л;
- трави прованські — 1 ч. л.
Приготування:
Очищений від насіння і шкірки гарбуз наріжте великими кубиками. Моркву та корінь петрушки або селери натріть на великій тертці, цибулю наріжте кубиками.
Кілька хвилин обсмажуйте цибулю та моркву в каструлі на розпеченій олії. Потім помістіть у каструлю корінь петрушки або селери та гарбуз. Налийте в каструлю гарячу воду так, щоб вона трохи покривала овочі.
Після того як все закипить, додайте сіль та спеції за смаком і нарізану картоплю і варіть до готовності овочів.
Коли гарбуз та картопля стануть м'якими, додайте в каструлю вершки. Зробити суп ще більш вершковим та ароматним допоможе додавання вершкового масла. Останнім кроком перебийте всі інгредієнти за допомогою занурювального блендера.
Приготування грінок:
Для того, щоб зробити ароматні грінки для супу, наріжте хліб на невеликі кубики. Перекладіть хліб у пакет і додайте до нього сухий часник, прованські трави та невелику кількість олії. Добре струсіть вміст пакета, щоб приправи та олія рівномірно розподілилися по хлібу.
Викладіть хліб на лист, застелений пергаментним папером, і відправте в духову шафу, розігріту до 190 градусів.
Перед подачею посипте суп подрібненою зеленню петрушки та сухариками, які зроблять смак страви ще більш насиченим та цікавим.
Залиште відповідь