Яблучний пиріг за рецептом 1894 року — це найкраща випічка з яблуками

Осінь — ідеальний час для приготування випічки з яблуками.

Замість банальної шарлотки пропонуємо приготувати оригінальний пиріг з яблуками та смородиною за рецептом, взятим із кулінарної книги 1894 року. Всі інгредієнти в цьому пирозі ідеально доповнюють один одного і допомагають створити справжній кулінарний шедевр, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

начинка:

  • яблука — 12 середніх штук;
  • червона смородина — 100 гр;
  • цукор — 50 гр;
  • кориця — 1 ч.л;
  • цукати — 20 гр.

тісто:

  • вершкове масло — 125 гр;
  • цукрова пудра — 125 гр;
  • жовтки — 6 шт;
  • білки — 6 шт;
  • мигдальне борошно — 125 гр;
  • мускатний горіх — щіпка.

Приготування:

Видаліть серцевину та очистить яблука від шкірки. Викладіть підготовлені яблука у форму, вистелену пергаментним папером.

В окремій ємності з'єднайте червону смородину, цукор, корицю та цукати. Наповніть яблука начинкою.

На кожне яблуко покладіть невеликий шматочок вершкового масла, який зробить пиріг ще смачнішим.

Для приготування тіста збийте розм'якшене вершкове масло з цукровою пудрою до отримання світлої повітряної маси. Продовжуючи збивати, введіть яєчні жовтки. Додайте до яєчно-масляної суміші мигдальне борошно та щіпку мускатного горіха для аромату. Окремо збийте яєчні білки і обережно введіть їх у мигдальне тісто.

Викладіть тісто у форму із яблуками.

Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом години. Перед подачею на стіл присипте цукровою пудрою пиріг і наріжте на порційні шматочки.

Джерело