Ці хитрощі заощадять вам час на кухні: картопля за 10 хвилин

Українцям розповіли, як прискорити варіння картоплі.

Зазвичай, картопля готується майже пів години, проте є способи скоротити цей час. Найпоширеніший спосіб — класичне варіння, але з одним нюансом. Після закипання води вже можна додати улюблені спеції та зелень, після чого ввести туди ж шматочок вершкового масла, інформує Ukr.Media.

Така невелика хитрість дозволить серйозно заощадити час господарок. Замість стандартних 20-25 хвилин ви витратите лише 10.

Другий спосіб сучасніший — просто приготуйте картоплю в мікрохвильовій печі. Для початку почистіть її та помийте, розріжте на дві частини та обробіть олією. Після цього також можна додати спеції та сіль.

Зазвичай, в мікрохвильовій печі гарнір готується лише за 10 хвилин. Причому смак страви не буде гіршим за класичне варіння. Особливо якщо зробити все правильно і грамотно, не забуваючи про деякі секрети готування.

По-перше, для ідеально ніжного пюре важливо використовувати сорти картоплі з високим вмістом крохмалю. Найчастіше вони білого кольору і мають відповідний хрускіт при розрізанні.

По-друге, важливо використовувати масло прохолодної температури й при цьому тепле молоко. Таким чином, картопляне пюре вийде найніжнішим та найсмачнішим. Попри маслянистість, жирним воно точно не буде, тому сподобається всім домочадцям.

Джерело