Чим замінити капусту при приготуванні голубців: ви здивуєтеся

Декілька варіантів.

Кожна господиня знає рецепт класичних голубців назубок. Змішуємо фарш із цибулею і рисом, солимо і перчимо за смаком, загортаємо начинку в капустяне листя. Хоч рецепт один і той самий, але голубці у всіх виходять різні. Ми хочемо оригінально доповнити традиційний рецепт або змінити якісь інгредієнти, щоб наша страва була найсмачнішою, інформує Ukr.Media.

Якщо не боїтеся експериментів із давно перевіреними й іноді злегка обридлими рецептами, розповідаємо, чим замінити капусту в голубцях. Саме цьому інгредієнту приділяють найбільше часу. Хтось варить капустяне листя, хтось готує його в мікрохвильовці. А ми пропонуємо і зовсім замінити його на інший продукт. Який? Варіантів купа!

Чим замінити капусту в голубцях: цікаві альтернативи

Напевно, ви знайомі з традиційним азербайджанським аналогом голубців. Ця страва називається долма і готується з виноградного листя. Смачні, м'які й ароматні виходять голубчики. Перераховуємо, що можна використовувати замість капусти в голубцях, крім виноградного листя:

  • ревінь
  • пекінська капуста
  • савойська капуста
  • хрін
  • смородина
  • буряк
  • кінський щавель
  • кропива
  • мангольд
  • малина

Якщо ви боїтеся сміливих експериментів, пропонуємо почати з малого. Спробуйте хоча б замінити листя білокачанної капусти на пекінську. Вона ніжніша і м'якша, загортати голубчики буде в кілька разів простіше. Потім обов'язково спробуйте листя малини та смородини. Ви й не помітите, як увійдете до смаку і почнете сміливіше чаклувати над знайомим рецептом.

Є і ще один варіант. Спробуйте використовувати замість капусти листя лопуха. Воно неймовірно ніжне та смачне, вдало підкреслить смак начинки. Однак спершу слід позбавити його зайвої гіркоти. Попередньо замочіть його в підсоленій воді на кілька годин.

Отже, у вас уже є безліч варіантів, які допоможуть урізноманітнити смак голубців. Безумовно, паралельно можна поекспериментувати й з начинкою. Наприклад, додати трохи обсмажених печериць до решти інгредієнтів.

Джерело