Коли можна не мити м'ясо та в яких випадках його краще помити.
Експерти розповіли, чи потрібно мити м'ясо. Це питання хвилює багатьох, але однозначної відповіді на нього у господинь так і не знаходилося, інформує Ukr.Media.
Річ у тім, що не існує жодних приписів, які зобов'язують господинь мити сире м'ясо, курку або рибу. Але в закладах громадського харчування, як правило, м'ясо все ж обполіскують під холодною проточною водою.
М'ясо можна і не мити, але якщо ви бачите будь-які забруднення на ньому — залишки упаковки, волосся, згустки крові тощо, то краще акуратно промити його під холодною водою з-під крана.
Також можна занурити шматок у посудину з прохолодною водою, промити й акуратно злити рідину, радять фахівці, зазначивши, що раковина має бути порожня.
Після миття м'ясо потрібно промокнути сухою серветкою з нетканого матеріалу, а потім зайнятися раковиною і ретельно промити її засобом для миття посуду.
Слід пам'ятати — промивання м'яса під краном розбризкує бактерії на навколишні поверхні, раковину, посуд і навіть одяг. Це створює ризик зараження іншої їжі шкідливими мікроорганізмами, наприклад, сальмонелою чи кампілобактером, які можуть спричинити серйозні отруєння.
Для роботи із сирими продуктами експерти радять завести окремі обробні дошки та ножі.
За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC) та багатьох експертів у галузі харчування, мити м'ясо перед приготуванням не слід. Натомість варто лише промокнути його серветкою або паперовим рушником, щоб видалити надлишок рідини. Це також допоможе отримати рівномірну скоринку під час смаження.
Тож, щоб уникнути ризику поширення бактерій і забезпечити безпечне приготування, мити м'ясо перед приготуванням не потрібно — достатньо лише належної термічної обробки.
Залиште відповідь